Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se discută cu cei de la PNL despre liste comune la alegerile din 2024 și a argumentat ”eu fac politică”. 

Normal că există discuții pentru liste comune, facem politică. PSD și PNL guvernează împreună”, a declarat Ciolacu.

La rândul său, preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, că nu există niciun fel de negociere secretă a PNL cu PSD pentru realizarea unei alianţe la alegerile din 2024, menţionând că sunt discuţii între cele două partide pentru că sunt la guvernare şi că "orice opţiune politică rămâne deschisă”.

La nivel județean, liderul social-democraților dâmbovițeni, Corneliu Ștefan se arată rezervat în privința subiectului legat de listele comune cu PNL. În ceea ce privește alegerile europarlamentare și locale, liderul PSD dă ca sigur, cel puțin din punctul său de vedere, participarea pe liste separate. 

”Pe noi ne interesează foarte mult ce se întâmplă în PSD. Pentru alegerile locale și europarlamentare vom merge singuri și ne interesează foarte mult ce scor vom obține noi, ca organizație politică la nivel național. PSD nu va face nicio alianță în acest moment cu vreun partid politic. Eu cred că este normal să mergem fiecare pe sigla lui”, a declarat acesta marți, la Târgoviște, într-o conferință de presă. ”Eu îmi doresc să mergem singuri pe sigla PSD la alegerile locale ca să avem un tablou foarte clar în ceea ce privește forța PSD și la Dâmbovița, și la nivel național. Cred că avem prima șansă pentru că suntem partidul cel mai apropiat de oameni și avem cele mai multe proiecte”, a adăugat Ștefan. 

Întrebat ce șanse sunt pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, liderul PSD a precizat că singurul lucru sigur la acest moment este data alegerilor europarlamentare, 9 iunie 2024. Totodată, a lăsat să se înțeleagă că orice opțiune politică (inclusiv liste comune) rămâne deschisă.

”E greu de spus și ar trebui să fim mai rezervați din punctul acesta de vedere. Suntem pregătiți pentru campania electorală, avem foarte multe proiecte pe care ni le-am asumat, fără precedent, care poartă amprenta PSD Dâmbovița. Noi, în PSD, nu avem astfel de discuții. Noi, în PSD, avem discuții pentru 2024 că vom merge pe sigla PSD”.

Șeful social-democraților dâmbovițeni a prezentat, în conferința de presă, tabloul proiectelor majore aflate în implementare în județul Dâmbovița pe toate programele de finanțare. Corneliu Ștefan a subliniat că echipa pe care o conduce la nivel județean s-a concentrat asupra dezvoltării județului Dâmbovița, trecând în plan secundar disputa politică.