Anunțul președintelui României, Klaus Iohannis prin care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de secretar general al NATO, a fost  taxat dur de reprezentanții AUR Dâmbovița, joi, într-o conferință de presă.

Președintele interimar al organizației județene, Valeriu Munteanu, susține că șeful statului și-a văzut doar interesele personale în cele două mandate.

”Noi nu-i putem interzice președintelui Iohannis să-și caute serviciu, pentru că este încă tânăr și trebuie să muncească. Dar, în acest proces laborios de căutare a unui serviciu, sperăm să nu tranzacționeze în interes propriu, pentru a-și atinge un scop personal, cu interesele românilor. Din păcate, am observat în toți cei 10 ani de mandat că, de fiecare dată, președintele Iohannis s-a îngrijit mai mult de osul personal decât de interesele României. Noi, AUR, vom face toate demersurile și toate diligențele necesare, și îi avem pe români alături, pentru a ne asigura că președintele Iohannis nu-și caută un oc călduț, tranzacționând, cedând suveranitatea noastră sau orice alte poziții pe care le-ar avea România doar pentru a-și încălzi osul și a-și legăna osul personal în baldachin așa cum dorește dumnealui”, a declarat acesta.

  • ”Cum ar putea un președinte care nu a făcut nimic în două mandate să poată spera vreodată că va putea fi la conducerea NATO?”

”După 10 ani de tăcere, președintele Iohannis a decis că vrea să mai atârne încă vreo câțiva ani pe banii contribuabililor. De data asta, nu doar pe banii românilor, ci pe banii tuturor statelor membre NATO.

Altfel nu poate fi interpretată autopropunerea sa pentru funcția de secretar general al NATO, o funcție pentru care nu îl califică nici vocea, nici talentul. Să nu uităm că președintele Iohannis a avut un singur obiectiv major de politică externă pentru România, aderarea la Schengen, și l-a ratat cu grație!
Cum ar putea un președinte care nu a făcut nimic în două mandate să poată spera vreodată că va putea fi la conducerea NATO? O nulitate de președinte care nu și-a îndeplinit mandatul în fruntea țării, pe care nu îl recomandă nimic, vrea acum doar să-și prelungească vacanța”, a spus la rândul său, Florin Petcu, secretar general AUR Dâmbovița.