Crucea Roșie Română – Filiala Dâmbovița derulează în această perioadă campania de colectare a ajutoarelor umanitare pentru sprijinul acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina. Orice persoane care vor să facă donații ne pot găsi în Târgoviște de luni până vineri în intervalul orar 1000-1400 în Piața Tricolorului, dar și la sediul filialei situat în strada A. I. Cuza, nr. 1, în intervalul orar 8.00-16.00.
De asemenea la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ, prin grija comandamentelor locale pentru situații de urgență sunt organizate puncte de colectare a donațiilor.

În punctele mai sus enumerate colectăm următoarele produse:
produse alimentare neperisabile, ambalate sau conservate, aflate în termen de valabilitate (produse tip instant, lapte praf, conserve, făină, mălai, zahăr, ulei, etc.);
articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii (igienizate și ambalate pe categorii și mărimi);
produse sanitare și de îngrijire personală (de tipul șampon, gel de duș, săpun, scutece, absorbante, detergent de rufe, mănuși chirurgicale, saci menajeri, etc.);
paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape, etc. (toate noi).
Toate donațiile colectate în această campanie vor fi procesate de voluntarii Crucii Roșii, inventariate, selectate pe categorii, paletate și centralizate, urmând fi expediate către punctele cu cea mai mare nevoie de asistență umanitară.
Prioritatea Crucii Roșii Române este de a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României, dar și de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați.
La data prezentei Crucea Roșie Română – Filiala Dâmbovița a colectat următoarele produse:
dulciuri – 10.764 buc.
conserve – 8.730 buc.
produse igienă – 3.349 buc.
produse igienă copii – 7.548 buc.
alimente de bază – 208 buc.
apă diversă – 1.635 buc.
cazarmament – 70 buc.

În continuare, persoanele care doresc să ajute o pot face prin:

DONAȚII ÎN NUMERAR LA SEDIUL FILIALEI SAU LA URNA MOBILĂ
DONAȚII ÎN CONTUL filialei deschis la BCR Târgoviște:
SOCIETATEA DE CRUCE ROSIE DAMBOVITA
RO97 RNCB 0128 0454 3420 0001
RNCBROBU
Detalii plată: Umanitatea nu are granițe
În numele beneficiarilor, conducerea Crucii Roșii Dâmbovița mulțumește tuturor donatorilor care s-au alăturat campaniei “Umanitatea nu are granițe”, tuturor voluntarilor care și-au dăruit din timpul lor, și vă invităm să rămâneți alături de noi pe tot parcursul acestei campanii.